Λειτουργούμε 24ώρες το 24ωρο - Υπό την εποπτεία του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας/Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αριθμό 800550-1
Header Ads
Γίνε μέλος

Δωρεάν Υπηρεσία Video Call στη Νοηματική

από το Γραφείο Εξυπηρέτησης ΑμεΑ στην Χαλκίδα διαθέσιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 με 15:00, τις υπόλοιπες ώρες σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία εξ αποστάσεως διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, όπως εξηγείτε στο πρώτο βίντεο


8/5/23

Jump to Job! Αύξηση της εργασιακής απασχόλησης των νέων με αναπηρία


Το «Jump to Job!» είναι ένα πρόγραμμα Erasmus+ που συντονίζεται από το EPR σε συνεργασία με άλλους έξι οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των μελών του EPR  GTB (Βέλγιο), ίδρυμα «Η Θεοτόκος» (Ελλάδα), URI (Σλοβενία) και Fundacion INTRAS (Ισπανία) και το Πανεπιστήμιο του Leuven Limburg, (UCLL, Βέλγιο ) και LYK–Z (Νορβηγία). Αυτό το έργο εστιάζει στην εκπαίδευση συνομηλίκων και προπονητών εργασίας για νέους με αναπηρίες.

Ο κύριος στόχος αυτού του έργου είναι η αύξηση της απασχόλησης μεταξύ των νέων με αναπηρία. Οι σχετικοί τέσσερις βασικοί στόχοι είναι οι εξής:

Οι νέοι έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιο ενεργή προσέγγιση στην αναζήτηση εργασίας.

Οι σύμβουλοι εργασίας και οι νέοι έχουν μια ισχυρότερη, πιο γόνιμη σχέση, υποστηρίζοντας την πραγματική ένταξη στην εργασία.

Οι εταιρείες είναι σε θέση να προσαρμόσουν το περιβάλλον και τη διαδικασία εργασίας τους ώστε να δημιουργήσουν βιώσιμες θέσεις εργασίας για τα Άτομα με Αναπηρία.

Η κατάρτιση των συμβούλων εργασίας είναι αποτελεσματική και λαμβάνει υπόψη τις εισροές και τις ιδέες των ΑΜΕΑ, ενώ συνδιαμορφώνεται επίσης με τους ΑΜΕΑ και τους ομότιμους μέντορες.


                                 Δείτε περισσότερα

EIΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙOΤΗΤΑΣ

Λειτουργούμε 24ώρες το 24ωρο - μέλος του δικτύου του σωματείου Πολίτης ΑμεΑ-Για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις και την ισχύουσα νομοθεσία, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας/Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αριθμό 800550-1